top of page

Functies en Bedrijven

Hampton Court is betrokken bij de volgende organisaties:

Padel logo.png
Fixing logo.png
harde leerschool logo.png
aaas logo.png
Belcash logo.png
Hello solar afbeelding.png
Kumpany logo.png
Ben logo.png
Play Padel Club
Padel logo.png

Sinds 2020 voert Yves een consultancy klus uit voor Play Padel Club. Gestart in Amsterdam wil Play Padel Club de grootste commerciële aanbieder worden van de snelgroeiende Padel sport in Nederland. Yves Kummer legt samen met Maarten Mennes goede speellocaties vast in verschillende steden en zijn zelf ook fervente Padel spelers.

Repocasa

Repocasa

Hampton Court is betrokken bij de ontwikkeling van het medicijn AclaRubicine tegen AML (acute leukemie). Samen met Erik Grimmelijkhuysen, Roel van Veen en Sjaak Neefjes werkt Yves

al 5 jaar aan de ontwikkeling van dit medicijn. Omdat het medicijn al eerder op de markt is geweest voor een andere toepassing, zijn de toelatingseisen minder streng dan voor een geheel nieuw medicijn en we verwachten dan ook in 2021 goedkeuring te krijgen van de EMA.

l'Atelier des Lumières
atelier-des-lumieres-musee-paris-billets

Samen met Patrick Alders heeft Yves Kummer voor het Franse bedrijf Culturespaces een locatie gezocht, gevonden en uitonderhandeld voor de tentoonstelling l'Atelier des Lumières Amsterdam. Een vervolg op de reeds succesvolle ateliers in Parijs, Bordeaux en les Baux de Provence. In 2021 zal worden gestart met de verbouwing en in 2022 gaat de tentoonstelling voor 10 jaar open in Amsterdam.

Environmental consultancy group

Hampton Court is mede-aandeelhouder van Envigroup: aanbieder van integrale en duurzame oplossingen voor afval-,reststoffen- en grondstoffen beheer. Envigroup verzorgd de duurzame verwerking van (on)gevaarlijke afvalstoffen alsmede veilige opslag, transport en verwerking van batterijen. Daarnaast leveren ze duurzame (bio)brandstoffen aan energiecentrales en grotere energieverbruikers in binnen- en buitenland.

MagGrow
maggrow logo.png

MagGrow is een Agritech bedrijf op het gebied van spuitmachinetoepassingen dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw met wel 40% kan verminderen. Een magnetische behandeling van de vloeistof zorgt voor minder drift en minder verlies naar de bodem. MagGrow is een Iers bedrijf en Hampton Court is naast investeerder in het bedrijf in Ierland ook verantwoordelijk voor de marketing en verkoop in de Benelux.

Fixed Films
Fixing logo.png

Fixing Films is een productiemaatschappij voor documentaires, ontstaan naar aanleiding van een krankzinnig verhaal over matchfixing. Een voetbal wedstrijd tussen Bahrein en Togo heeft de ogen geopend van (inter)nationale organisaties hoe omvangrijk matchfixing is. Yves Kummer heeft met Thomas Ruijgrok, Koen van Nol en Jasper Faber het initiatief genomen om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken, en het verhaal vast te leggen in de documentaire Fixed. Fixed is uitgekomen in 2020 en heeft inmiddels 12 prijzen gewonnen op internationale Festivals. Een tweede documentaire is in de maak.

De Harde Leerschool
harde leerschool logo.png

Met zijn vrienden Dick de Kock en Frank Volmer heeft Yves Kummer 5 jaar geleden “De Harde Leerschool” opgezet. De Harde Leerschool is een stichting die jong volwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk wil geven. Het enige dat ze moeten doen is 8 weken trainen, aan zichzelf werken en een rugby wedstrijd spelen. Na voltooing stromen ze meteen door in een reguliere baan met doorgroeimogelijkheden. Het programma draait in verschillende steden in Nederland. Van de eerste editie in Rotterdam is een documentaire gemaakt die is uitgezonden op NTR onder de naam Brotherhood

AAAS energy
aaas logo.png

AAAS energy ontwikkelt, financiert en exploiteert mini grids op solar in Africa. We ontwikkelen deze in samenwerking met lokale partners en afnemers. In september gaat onze eerste site live in Botswana. Sites in Zimbabwe, Mozambique en Malawi zijn in ontwikkeling.

Belcash en Hello Solar
Belcash logo.png
Hello solar afbeelding.png

Hampton Court is actief betrokken bij een Fintech bedrijf in Ethiopie. Ethiopië is een land met meer dan 100 miljoen inwoners dat erg achterloopt bij andere Afrikaanse landen op het gebied van mobiel betalen. In Ethiopië worden net zoals in buurlanden veel stappen in de financiële consumenten wereld overgeslagen en is mobiel betalen en mobiel overmaken de norm aan het worden. BelCash - het bedrijf waarin Hampton Court actief is- is toonaangevend in Ethiopië. Yves Kummer is regelmatig in Ethiopië om de lokale organisatie te adviseren op het gebied van new business en marketing. Naast BelCash is Hampton Court ook betrokken bij HelloSolar: het enige Home solar bedrijf dat actief is in Ethiopië.

Kumpany
Kumpany logo.png

Yves Kummer heeft met Roel van Veen in 1999 Kumpany opgezet als één van de eerste activatie bureaus van Nederland. Kumpany is altijd toonaangevend geweest door de kennis van markten als sport, muziek en merken gekoppeld aan creatie en goede uitvoering. In 2017 heeft Jan Paul de Wildt Kumpany overgenomen en nog steeds is Kumpany  toonaangevend in de markt waar ze opereert.

Ben
Ben logo.png

Na de herlancering van Ben in 2002 heeft Hampton Court tijdelijk de licentie voor het merk Ben overgenomen om met een disruptieve aanpak, een groei te realiseren die binnen T-mobile zelf niet mogelijk zou zijn geweest. Dit samen met specialisten als Werner Schrijver.  Hierna heeft T-Mobile de operatie weer in huis genomen.

Belangenbehartigen van sporters

Belangenbehartiging van topsporters

EUA logo.png
Nl sporter logo.png
nocnsf logo.jpg

Yves Kummer is voorzitter geweest van de Atleten Commissie van het NOC*NSF. Vanuit die rol zag hij de behoefte aan onafhankelijke vertegenwoordiging van sporters. Vanuit die gedachte werd hij mede oprichter van de sportersvakbond NL Sporter waar hij vervolgens 10 jaar voorzitter van is geweest. In die periode werd ook het belang duidelijk van sporters vertegenwoordiging in Brussel omdat daar veel relevante wetgeving wordt gemaakt. Samen met Frederieke Leeflang, Walter Palmer en Damnian Hopley heeft Yves vervolgens EU Athletes opgericht waarvan hij ook bijna 10 jaar voorzitter is geweest.

bottom of page